<<<Prima Pagina

EURES

Documente necesare dosar EURES

Cerere eliberare PD U1 / E302

Notice PD U1

Notice E 302

ACTE NECESARE ELIBERARII FORMULARELOR EUROPENE PD U1, E302

   EURES IN SPRIJINUL ANGAJATORILOR SI AL PERSOANELOR AFLATE IN CAUTAREA UNUI LOC DE MUNCA

  EURES reuneste Serviciile publice de Ocupare din tarile Ariei Economice Europene (SEE) inclusiv Elvetia, precum si institutiile cu preocupari in ocuparea fortei de munca, cum sunt sindicatele si organizatiile angajatorilor, sub auspiciile Comisiei Europene

  Reteaua EURES a fost construita cu scopul facilitarii mobilitatii fortei de munca in SEE. Aceasta retea cuprinde peste 700 de specialisti instruiti, cunoscuti drept consilieri EURES.

  Consilierii EURES au ca atributii atat reglementarea circulatiei locurilor de munca vacante in cadrul SEE, cat si furnizarea de informatii despre conditiile de munca si de viata din fiecare stat membru al SEE.

  EURES, prin Serviciile Publice de Ocupare poate oferii:

  • Informatii despre locurile de munca vacante disponibile in SEE.
  • Sfaturi si indrumari pentru gasirea unui loc de munca in alta tara.
  • Sfaturi asupra posibilitatilor care exista pentru gasirea unui serviciu in alta tara.
  • Sfaturi referitoare la conditiile de munca si viata din toate statele membre ale UE si ale SEE, inclusiv Elvetia.

  In urma desfiintarii Oficiului pentru Migratia Fortei de Munca, atributiile acestuia in ceea ce priveste inscrierea in baza de date a solicitantilor de munca in strainatate precum si selectia persoanelor in vederea ocuparii unui loc de munca in strainatate au fost preluate de catre Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, respectiv agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca.

  Avand in vedere acestea persoanele din judetul Ilfov doritoare sa munceasca in strainatate vor prezenta un dosar care sa cuprinda urmatoarele acte (actele solicitate pot fi cu aproximatie acestea in functie de acordurile bilaterale incheiate intre statele solicitante si ofertante de locuri de munca):

  • Copie B.I./ C.I. sau copie pasaport cu valabilitate de min. 6 luni;
  • Cerere tip (Anexa 3 bis)
  • C.V.model EUROPASS intr-o limba de cirulatie internationala;
  • Cazierul judiciar in original care sa ateste ca nu are antecedente penale (termen de valabilitate 6 luni);
  • Adeverinta de la medicul de familie, cu mentiunea apt pentru munca sau clinic sanatos

     Nota: CV-ul si Cerea tip sunt tipizate care se gasesc la sediul AJOFM sau se pot descarca de pe pagina noastra de internet

  Mai multe informatii privind intocmirea dosarului se pot obtine la sediul institutiei (Str. Ruginoasa, nr. 4, sector 4, Bucuresti); telefon (0213323708) sau email (ilfov_eures@ajofm.anofm.ro)

 De asemenea, solicitantii de locuri de munca in strainatate, pot afla oferta locurilor de munca a statelor din Uniunea Europeana pe site-ul http://ec.europa.eu/eures/ sau in cadrul AJOFM Ilfov la telefon 0213323708.

  Persoana de contact :
   Stefan Cosma
   AJOFM Ilfov, Compartimentul EURES
   Str. Ruginoasa Nr 4, Sector 4, Bucuresti
   Telefon: (021)332.37.08